Sajtóközlemény

 

2015.12.09.

 

Sajtóközlemény

GOP-1.3.1-12/D-2012-0013

 

BESZÁLLÍTÓI TEVÉKENYSÉG MEGVALÓSÍTÁSA A PLASTELEKTRO KFT-NÉL

 

 

A Plastelektro Kft. 492,43 millió forint vissza nem térítendő uniós támogatást nyert a „Beszállítói programok” című pályázati kiíráson. A több mint 1,007 milliárd forintos összköltségvetésű projekt kapcsán egy szerszámkészítő és karbantartó műhely felállítását valósítottuk meg.

 

A Plastelektro Kft. 2007-es alapítása óta műanyagipari fröccsöntés és összeszerelés tevékenységgel foglalkozik. 2008-ban a Ságvár Újtelep III u. 15. alatti ipari terület felvásárlásával telephelyet létesített. A dinamizmus tetten érhető a vállalkozásban, hiszen az elmúlt évek során fő vevőjének második legnagyobb beszállítójává nőtte ki magát, de a fejlesztés elengedhetetlen a piaci pozíció megtartásához, illetve megerősítéséhez, új piacok szerzéséhez. Cégünk megalakulása óta alapvető feladatának tartja a vevők teljes körű kiszolgálását, illetve a minőségi követelmények teljesítését, amit az MSZ EN ISO 9001:2009 minőségirányítási rendszer működtetésével biztosítunk. A logisztikai, pénzügyi és gyártási folyamatokat a SAP integrált vállalatirányítási rendszerében kezeljük, amely a belső folyamatok összehangolásán túl kapcsolódási felületet is biztosít vevőink felé. A minőségi rendszer az elmúlt évek során folyamatosan fejlesztésre került és 2011 óta a Lean Management gondolkodás került előtérbe.

A projekt keretében felállításra került egy szerszámtervező, készítő és karbantartó üzem egy speciális mérőrendszerrel felszerelve. A beszerzésre került megmunkáló berendezések mellett a méréstechnikai fejlesztés képvisel innovatív megoldást, melyet ilyen célra régiónkban nem használnak. A nagy precizitású mérőgép által a megmunkálás számára gyors és pontos visszacsatolást tudunk adni, ami által hatékonyságunk és versenyképességünk növekszik.

A szerszámkészítési folyamatok teljes vertikumát kívánjuk a projektnek köszönhetően lefedni egy iparilag elmaradott településen, fejlett szerszámfejlesztői és készítői bázis létrehozásával. Építve a jelenlegi szériagyártási és fröccsöntési tapasztalatokra, kapcsolatokra az új folyamatok megvalósítása biztosítható.

A szerszámkészítő üzem kiszolgálja a fröccsöntő és szerelő üzem igényeit és lefedi vevőink elvárásait, továbbá lehetőséget biztosít új vevői kapcsolatok kialakítására, mind szerszámkészítési és termékgyártási vonalon. Vevőink elvárása, hogy az általuk beszerzett műanyag fröccsöntő szerszámok készítését, karbantartását, esetleges javítását beszállítóik magas színvonalon, rugalmas és rövid határidőkkel oldják meg. A projektnek köszönhetően a vállaltunknál található vevői szerszámok belső karbantartása által a gyártási állásidők, selejtek csökkentek és a hatékonyság növekedésnek indult.

Vállalatunk a fejlesztés által a távol-keleti piacokkal is fel tudja venni a versenyt és a jelenlegi vevőkörtől szerszámkészítési megbízásokat tud elnyerni.

 

Plastelektro Kft.

Tel.: +36 20 8521700 Fax: + 36 84 510 006

Cím: 8654 Ságvár, Újtelep III. u. 15.

E-mail: info@plastelektro.hu

Honlap: www.plastelektro.hu

 

Szép Kártya
Szép Kártya
Szép Kártya
HVG Kártya