Balaton Sound

  1. 07.03.-07.06.
https://balatonsound.com/hu/ A Balaton Sound az egyik legnagyobb és legszínesebb szabadtéri elektronikus zenei fesztivál Európában. 2007 óta várja a látogatókat, közvetlenül a Balaton partján, a leghíresebb és legizgalmasabb DJ-kel és előadókkal. Napközben pihenés, strandolás, napozás, este pedig a legnagyobb és legőrültebb bulik várnak több helyszínen. Különleges VIP helyszínekkel várnak idén is. Tematikájukról és kinézetünkről később hullik le a lepel. Addig is, nézd meg, milyen VIP csomagokkal készültek az idei évre; és milyen volt tavalyi a VIP-ben. Rengeteg ínycsiklandó finomsággal várunk téged a Balaton Soundon, a húsos ételektől kezdve a vegetáriánusig bármit megtalálsz, amit megkívánsz.

Strand Fesztivál

  1. 08.22-24
https://strandfesztival.com/hu/ A STRAND elmúlt tíz éve alatt volt már augusztus közepén és végén, volt már 3, 4 és ötnapos kivitelben. Most azon dolgozunk, hogy augusztus utolsó hétvégéjét tegyük hosszúvá és emlékezetessé. Zamárdi kiválóan megközelíthető az ország bármely pontjáról, tömegközlekedési eszközökkel is. Viszonylag közel van a vonat megállója, de távolsági busszal, sőt, a Balatont átszelő hajóval is érkezhetsz! Nézz utána a menetrendeknek, biztos, hogy rengeteg opciót találsz! Napközben pihenés, strandolás, napozás, este pedig a legnagyobb és legőrültebb bulik várnak több helyszínen.

HAJÓZÁSTÖRTÉNETI LÁTÓGATÓKÖZPONT - KIÁLLÍTÁS, KILÁTÓ

HAJÓZÁSTÖRTÉNETI LÁTÓGATÓKÖZPONT - KIÁLLÍTÁS, KILÁTÓ

A Balatont, a balatoni hajózást és vitorlázást terepasztalokkal, filmvetítésekkel, szimulátorokkal bemutató interaktív kiállítás, egy különleges, hajó alakú épületben kapott helyet, melynek árbóca a Balaton legnagyobb épített kilátója. A torony teljes magassága 25 méter, így a mintegy 40 méteres magasparttal együtt közel 70 méteres magasságból a Balaton mindkét medencéjének és Somogy megye dombjainak látványa tárul elénk.

A látogatóközpont szolgáltatásai között szerepel:

  • kiállítás,
  • kilátótorony,
  • a finom kávé mellett mesés panorámával is rendelkező kávézó,
  • konferenciaterem előadások, céges vagy családi rendezvények és időszakos kiállítások számára,
  • moziterem,
  • játszószoba a kicsiknek.

Mindezek mellett a bejáratnál látható Bujtor István legendás hajója a "Skála", amely számos filmjében megjelent, ugyancsak igazi híresség.

KELTA SÉTÁNY

A Petőfi utca folytatása a Kelta sétány. Az elején áll a Kápolna, melyet a Széchényi család 1897-ben közadakozásból a Magyarok Nagyasszonya Kármelhegyi Boldogasszony tiszteletére építtetett. Rózsa Ferenc székesfehérvári építőmester tervezte és a kivitelezést is ő végezte. A kápolnát Széchényi Miklós jáki apát, a későbbi győri megyéspüspök szentelte fel. A kápolnában nyári időszakban szentmiséket és hangversenyeket is tartanak.

A sétány és a Kápolna mellett található az egykori kelta vár egyetlen megmaradt sánca, a Stefánia-sánc, melynek tetején egy kis kilátópontról tekinthetjük meg a Balatont. A sétány is innen kapta nevét, hiszen a régészeti leletek szerint i.e. IV. században kelta kultúra virágzott a vidéken. Ebben a korban épült a földvár, amelyet délről földsánc, északról a Magaspart szakadéka és a tó védett.

Tovább haladva elérkezünk a 40 méter magasságú löszfal tetejére, az Országzászlóhoz, ahonnan gyönyörű kilátás nyílik a szemközti Tihanyi-félszigetre és a tó mindkét medencéjére. A közelmúltban újraállított Országzászló elődje még közadakozásból készült, 1936-ban avatták fel.

Innen a Csigalépcső segítségével pillanatok alatt, egérúton juthatunk le a Kemping utca végéhez, a Nyugati strandhoz illetve a Kvassay sétányhoz.

Amennyiben nem térünk le a Csigalépcsőn, hanem folytatjuk utunkat a Magasparton, elérkezünk a Balatonföldvári Hajózástörténeti Látogatóközponthoz.

EVEZŐS TÚRA A SZÁNTÓDI ÖBÖLBEN

Ez a könnyű evezős túra mindenkinek ajánlott, aki szeretné megismerni a Balaton csendesebb, természet közelibb arcát. A túra a balatonföldvári Keleti-strandról, a Viharsarok Vitorlás Központból indul és a szántódi öblön át a Szántód révig tart.

A vízmélység végig biztonságos, max. derékig érő, teljesen kezdők és gyerekek számára is ideális a táv.

Lehetőség nyílik megismerni a Balaton kevésbé ismert, természetes partvonalát, a nádas élővilágát, a partról nem látható és megközelíthető részeket.

A túra egy és kétszemélyes kajakkal, és SUP-al (Paddle Board, állva evezős deszka) is teljesíthető.

https://viharsarok.hu/

BALATONFÖLDVÁR KELETI STRAND

Ha Szántód felől érkezünk a parthoz legközelebbi utcán, közvetlenül Földvár határánál találjuk a Keleti strandot.

A hatalmas füves terület utca felőli részét főleg a homokos sportpályák - kosárlabda-, strandröplabda-, focipálya - foglalják el. A többi részen nagy fák alatt találhatunk árnyékot, de bőven van nyitott terület is a napozáshoz. Az elmúlt években hetente három alkalommal animátor szervezett programot felnőtteknek gyerekeknek egyaránt. Ebben kézműves foglalkozásoktól ügyességi játékokig, különböző sportversenyekig sokféle szabadidős tevékenység szerepelt.

A strandon található a Viharsarok Vitorlás Központ, ahol a kezdőtől egészen a haladó szintig egyénre szabott szolgáltatásokkal, időbeosztással és felkészült oktatógárdával várják a kikapcsolódásra, feltöltődésre, jó társaságra és kalandra vágyókat egyaránt.

 

BALATONFÖLDVÁR NYUGATI STRAND

A Kvassay-sétány végén helyezkedik el a Nyugati strand.

A parti sáv itt kiszélesedik, hatalmas fák adnak árnyékot a füves terület jelentős részén. A strandon játszótér, óriás sakkjáték, beton napozóplacc áll a vendégek rendelkezésére. Az utcára nyíló bejárat körül több büfét, 2001-ben épített szociális épületet és ingyenes mosdókat találunk.

 

 

BALATONFÖLDVÁRI KUTYABARÁT FÜRDŐHELY

Földváron is megmártózhatnak a kutyák a Balatonban, a Balaton legújabb kutyás fürdőhelyén Földváron, amely akár a fővárosból is 1 óra alatt is elérhető!

Az ebek vízbejutását rámpa könnyíti meg, és külön illemhelyet is kialakítottak számukra a terület tisztaságának megőrzése érdekében.

A fürdőhelyhez tartozó közel 2500 négyzetméteres területen bőven van hely játszani, a rengeteg fa pedig árnyékot nyújt a fürdőzésben elfáradt kutyusoknak. A víz viszonylag hamar mélyül, de a fürdőhely melletti nádasnak köszönhetően a part közelében sekély marad, így nem csak úszkálni lehet a Balatonban, hanem labdázni, frizbizni, vagy akár kergetőzni is. A helyszínen kulturált körülmények között élvezhetik a Balatont a kutyák és gazdáik is, amelynek szakmai kialakítását a kutyabarat.hu szakemberei segítették elő.

 

 

 

keyboard_arrow_up